Qui som

Paloma Herrera

Paloma Herrera-Racionero

Paloma Herrera-Racionero és Llicenciad​a en Sociologia i Doctora per la Universitat Politècnica de València (UPV), professora titular de la UPV i investigadora de l’Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de les Zones Costaneres (IGIC). La seua àrea de recerca s’emmarca dins de la sociologia ambiental, i més concretament, en la sostenibilitat socioambiental de la pesca tradicional; investiga noves formes de cogestió pesquera, models de diversificació pesquera i també el desenvolupament social en la comunitat i les implicacions socials i polítiques que presenta.

Contacte: paherra@esp.upv.es

Lluís Miret Pastor

Lluís Miret Pasto​r és Doctor en Organització d’Empresa, professor titular de la UPV, investigador de l’Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de les Zones Costaneres (IGIC) i l’actual director de l’Àrea de Llengües de la Universitat Politècnica de València. Les seues àrees de recerca comprenen l’economia blava, la política pesquera europea, els certificats i les etiquetes en els productes de la mar i l’ecoinnovació.

Contacte: luimipas@esp.upv.es

Roberto Cervello

Roberto Cervelló Royo

Roberto Cervelló Royo. Doctor en Economia, professor de la Universitat Politècnica​ de València i subdirector de recerca del Departament d’Economia i Ciències Socials, un departament vinculat a l’economia agroalimentària i dels recursos naturals. La seua activitat principal se centra en el desenvolupament urbà, regional i costaner sostenible, la conservació del patrimoni i l’acompliment (performance) economicofinancer, social i mediambiental de les institucions i l’impacte socioeconòmic que té.

Contacte: rocerro@esp.upv.es

Foto MJC Cartel PienEcoAcui 2022

Miguel Jover Cerdá

Miguel Jover Cerdá és Doctor Enginyer Agrònom i catedràtic d’universitat de l’Institut de Ciència i Tecnologia Animal de la UPV. Desenvolupa la seua docència i recerca des de fa 35 anys en l’àmbit de l’aqüicultura. És director del Màster d’Aqüicultura i del Màster en Líni​a​ en Produccions Aqüícoles, i investigador principal de nombrosos projectes de recerca sobre la nutrició d’espècies aqüícoles.

Contacte: mjover@dca.upv.es

Pau Muñoz Benavent

Pau Muñoz Benavent

Pau Muñoz Benavent és Doctor en Automàtica, Robò​tica i Informàtica Industrial per la UPV, i investigador en tecnologies de visió per computador i aprenentatge profund aplicades a la detecció d’individus i l’estimació de talles en entorns marins. Ha participat àmpliament en projectes de recerca autonòmics, nacionals i europeus, els resultats dels quals s’han publicat en revistes d’alt impacte.

Contacte: paumobe@alumni.upv.es

Meritxell Maimi

Meritxell Maimi

Meritxell Maimi, Graduada en Ciències Ambientals per la Universitat de València, i Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d’Ecosistemes Marins i Costaners per la Universitat Politècnica de València. Actualment és tècnica superior a l’Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC). S’interessa per la recerca dels ecosistemes marins i la gestió dels recursos, i per l’ús de l’educació ambiental com a eina principal de la divulgació científica.

Contacte: meritxellmaimicheca@gmail.com

Andrea Márquez

Andrea Márquez Escamilla

Andrea Márquez​ Escamilla és ambientòloga especialitzada en l’avaluació i el seguiment ambiental d’ecosistemes marins i costaners (UPV). Iniciada en la recerca des de fa poc, amb la publicació d’un article científic sobre el relleu generacional en la pesca i amb la participació en diversos congressos, actualment treballa com a tècnica superior per a l’IGIC. Paral·lelament, exerceix de periodista i està molt involucrada en programes de voluntariat i educació ambiental en els àmbits tant autonòmic com europeu.

Contacte: anmares35@gmail.com

Javier Jareño

Javier Jareño Dorado

Javier Jareño Dorado, Enginyer Informàti​c especialitzat en computació per la Universidad de Cádiz. Actualment, cursa el Màster Universitari en Investigació en Intel·ligència Artificial. Els seus interessos de recerca inclouen l’optimització de codi mitjançant algoritmes evolutius, l’ofuscació de codi, l’aprenentatge automàtic (machine learning) i el reconeixement d’imatges.​

Contacte: javier.jareno@uca.es

Anna Garriga

Anna Garriga

Anna Garriga és​ titular d’universitat de l’àrea de fonaments de l’anàlisi econòmica. Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, les seues principals línies de recerca se centren en l’economia del turisme, el finançament municipal i l’economia de la pesca. El Govern de la Generalitat de Catalunya la va distingir amb una medalla l’any 2014 en reconeixement de la seua recerca en el sector pesquer. Destaca la seua llarga trajectòria en càrrecs de gestió.

Contacte: anna.garriga@udg.edu

Foto Remedios Cabrera

Remedios Cabrera Castro

Remedios Cabrera Castro és​ Llicenciada en Ciències de la Mar i Llicenciada en Ciències Ambientals, i doctora per la Universidad de Cádiz (UCA). Professora contractada doctora a l’UCA i investigadora de l’INMAR (Institut Universitari d’Investigació Marina), la seua principal activitat se centra en la pesca i la transferència al sector pesquer, i treballa en les pesqueries del litoral sud atlàntic, la dinàmica de les poblacions de peixos, la selectivitat d’arts de pesca i, més recentment, en els rebutjos pesquers.​

Contacte: reme.cabrera@gm.uca.es

Pedro L. Galindo

Pedro L. Galindo

Pedro L. Galindo, catedràti​c d’universitat en l’àrea de Ciències de la Computació i IA a la Universidad de Cádiz i responsable del grup de recerca anomenat Sistemes Integrals de Computació. Ha publicat més de 85 articles en revistes internacionals d’impacte en temes relacionats amb el processament d’imatges i la IA.​

Contacte: pedro.galindo@uca.es

Foto Jairo Castro

Jairo Castro

Biòleg especialitzat en pesca i aqüicultura. Doctorand en Ciència i Tecnologia Industrial i Ambiental per la Universidad de Huelva. Les seues línies de recerca actuals són: (1) anàlisi de les relacions ambient-recurs a partir de la modelització estadística; (2) ciència ciutadana per a l’estudi de les meduses; i (3) coneixement i transferència de tecnologia sobre vehicles aeris i aquàtics per al desenvolupament transfronterer de les ciències marines i pesqueres.

Contacte: jairo.castro@gm.uca.es

Ignasi

Ignacio A. Catalán

Científic titular del CSIC, al centre de recerca​ IMEDEA (UIB-CSIC); la seua àrea de recerca principal és l’oceanografia pesquera. Treballa des de l’any 2018 en una nova línia sobre l’ús de noves tecnologies per a l’obtenció d’informació biològica i pesquera de forma automatitzada.

Contacte: ignacio@imedea.uib-csic.es

Miquel Palmer

Miquel Palmer

Científi​c titular del CSIC, al centre de recerca IMEDEA (UIB-CSIC). La seua recerca se centra en l’ecologia quantitativa dels peixos. Treballa des de l’any 2018 en una nova línia sobre l’ús de noves tecnologies per a l’obtenció d’informació biològica i pesquera de forma automatitzada.​

Contacte: palmer@imedea.uib-csic.es

Amaya Álvarez

Científic​a del centre de recerca IMEDEA (UIB-CSIS). La seua àrea de recerca principal és l’oceanografia pesquera. Treballa des de l’any 2018 en una nova línia sobre l’ús de noves tecnologies per a l’obtenció d’informació biològica i pesquera de forma automatitzada.​

Contacte: amaya@imedea.uib-csic.es

680F1D3C-29FF-46AC-AE14-6DFFF40DC25F

Arnaldo Marín Atucha

Professor titular del Departament d’Ecologia de la Universidad de Murcia. Dirigeix un grup de recerca centrat en l’impacte ambiental dels contaminants marins i la interacció que presenten amb el canvi climàtic. Ha publicat nombrosos articles centrats en la pesca artesanal, el turisme blau, l’impacte ambiental de l’aqüicultura marina, l’eutrofització, el canvi climàtic i la restauració dels ecosistemes costaners.

Contacte: arnaldo@um.es

Antonio F. Skarmeta Gómez

És catedràtic del Departament d’Enginyeria de la Informació i les Comunicacions de la Universidad de Murcia. És autor de més de 100 publicacions internacionals, i ha sigut investigador principal en més de 15 projectes europeus. Les seues investigacions se centren, entre altres qüestions, en l’optimització i l’anàlisi de decisions, els sistemes cooperatius intel·ligents, el control a distància i la telemàtica, el processament de sensors i la fusió de dades. Ha participat en nombrosos projectes sobre digitalització centrats en el medi marí i litoral, com són ThinkInAzul, B-Blue, Smart Marine Protected Areas o Watermed4.0.

Contacte: skarmeta@um.es

FFB08525-D969-456D-A266-7E22FA2EA00A

Jesús E, Argente García

Investigador en un grup multidisciplinari del Departament d’Enginyeria de la Informació i les Comunicacions de la Universidad de Murcia. La seua activitat principal se centra a estudiar el nou paradigma de la governança ambiental per millorar la gestió dels recursos marins en un context d’economia blava, digitalització i canvi global.

Contacte: jesus.argente@um.es

Foto_Vicenc_Parisi

Vicenç Parisi

Vicenç Parisi és​ professor titular de la Universitat Politècnica de Catalunya. Enginyer de Telecomunicació, va cursar el doctorat en el programa mixt UPC-CSIC en Ciències de la Mar. Pertany al grup de recerca SARTI, en el marc del qual porta a terme la seua activitat de recerca, referent a l’aplicació de tècniques de processament del senyal per a recursos biològics marins.​

Contacte: vicenc.parisi@upc.edu

denisa gibovic blue room innovation

Denisa Gibovic

Denisa Gibovic dirigeix l’empresa tecnològic​a Blue Room Innovation. Té 20 anys d’experiència professional tant en la indústria com en el sector de la recerca, en què ha dut a terme projectes d’innovació. És experta en àmbits com la transformació digital i la sostenibilitat, la innovació col·laborativa, la consultoria de finançament públic o la cooperació internacional.​

Contacte: denisa@blueroominnovation.com

marc melús blue room innovation

Marc Melús

Marc Melú​s forma part de l’equip de gestió de projectes d’innovació de Blue Room Innovation. És economista i té una gran experiència en finances i en la banca. És expert en projectes d’innovació i convocatòries de finançament tant europees com estatals, com ara EIC, EMFF, Neotec, ACCIO, etc. A més a més, complementa la seua activitat professional amb la impartició de classes d’economia i economia internacional a la Universitat de Barcelona i la Universitat de Girona.

Contacte: marcmelus@blueroominnovation.com

xavier tarrés blue room innovation

Xavier Tarrés

Xavier Tarrés​ és el responsable de tecnologia de Blue Room Innovation. Acumula més de 10 anys d’experiència coordinant i gestionant projectes d’innovació tecnològica per a empreses en les àrees de les cadenes de blocs (blockchains), la intel·ligència artificial i la preservació digital.​

Contacte: xavitarres@blueroominnovation.com

Awesome Image
Awesome Image

Digitalització i valorització de la pesca en el Mediterrani espanyol​

DIGIPESCA està finançat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través dels fons NextGeneration EU. En aquest projecte participen investigadors de:
  • Universitat Politècnica de Valencia
  • Universidad de Cádiz
  • Universidad de Murcia
  • Universitat de les Illes Baleares
  • Universitat de Girona
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • La empresa Blue Room Innovation