L’equip Digipesca de la UPV organitza una jornada sobre cuina d’aprofitament en el port de Gandia

L’esdeveniment inclourà una showcooking en l’Hogar del Pescador, a càrrec dels millors cuiners de fideuà del món

El pròxim​ dijous, 27 de juliol, la Universitat Politècnica de València organitza dins del projecte Digipesca, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Gandia i el Galp La Safor, Bon profit!, ​un esdeveniment gastronòmic amb el qual pretén posar en valor peixos de poc interés econòmic. La cita, que tindrà lloc en el Grau de Gandia, inclourà visita a la llotja, showcooking i degustació d’un menú dissenyat per Andrés González, xef de l’Hogar del Pescador, guanyador del 48é Concurs Internacional de Fideuà. Si vols participar, reserva ja la teua plaça!

Encara que no ho creguem, consumir peix fresc i de qualitat a un preu assequible és possible. Existeixen moltes espècies que es capturen i, malgrat presentar un alt valor nutricional i una gran versatilitat culinària, pel fet que són considerades de poc interés econòmic, passen desapercebudes. 

Posar el focus sobre aquests productes per a valorar-los i, d’alguna manera, fomentar entre la població el consum de peix fresc i de proximitat, procedent de les nostres llotges, és l’objectiu de Bon profit! Una jornada sobre pesca i cuina d’aprofitament, emmarcada en el projecte ‘Digitalització i Valorització de la Pesca al Mediterrani espanyol (Digipesca)’, finançat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través dels fons NextGeneration dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L’esdeveniment, organitzat per la UPV en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Gandia, el GALP La Safor i el suport de l’Associació Eucrante, ​tindrà lloc el pròxim 27 de juliol en el Grau de Gandia. Començarà a les 12.00 hores amb una breu benvinguda per part de l’equip Digipesca en el mateix port pesquer.

Seguidament, les participants podran gaudir d’una visita guiada per la Llotja de Gandia. En aquesta ocasió​, a càrrec de la confraria de pescador​s, ​coneixeran la pesca que es practica en la zona i aspectes associats al funcionament del sistema de compravenda dels productes de la mar així com​ de l’etiquetatge, garant de la traçabilitat, qualitat i proximitat.

Després,​ a les 13.00 hores, començarà el Showcooking en la Llar del Pescador (Passeig de Mediterrani, 1, Gandi​a)​, restaurant guanyador del 48é Concurs Internacional de Fideuà. El seu xef Andrés González, mostrarà els passos a seguir per a cuinar a casa el menú de degustació que ha dissenyat en exclusiva per a aquesta activitat, basat en l’aprofitament d’eixos productes pesquers que entren en el mercat, que són econòmics i molt bons, però que desconeixem i, per tant, no acostumem a consumir.

Si vols assistir a aquesta jornada, totalment gratuïta, ja que l’aforament és limitat has de reservar plaça amb antelació. Tens fins al dimarts 25 de juliol per a realitzar la inscripció a través d’aquest enllaç i rebre per correu electrònic la confirmació de la reserva. Per a més informació, contacta amb l’equip organitzador, escrivint un missatge a proyectodigipesca@gmail.com.